I många situationer finns behov av att dokumentera ett händelseförlopp – dels för att bevisa vad som hände men också för att motbevisa felaktiga påståenden om vad som inträffat. Med TASERs kameror och mjukvara; allt inom varumärket AXON finns ett komplett system för på ett säkert sätt leda i bevis vad som hänt. Med en kroppsburen kamera minskar risken för att en hotfull situation eskalerar.

AXON Kroppsburna kameror kan buffra avgörande bevismaterial

Kamerorna AXON flex och AXON body har det gemensamt att de i ”stand-by-läge” buffrar video med upp till 2 min. Det betyder att när inspelning startas börjar kameran med att spara det som den filmat de senaste två minuterna. En ovärderlig funktion när kamerabäraren sett något som kanske är helt avgörande. Starta inspelning och de två senaste minuterna är dokumenterade.

Batteritiden är upp till ca 12 timmar och räcker för ett helt arbetspass. Inspelningstiden är upp till 70 timmar beroende på vald upplösning.

 

Aktivera överfallslarmet och starta samtidigt inspelning med AXON signalfunktion

Skulle en kamerabärare utsättas för ett hastigt överfall och inte kan göra annat än att larma så kan denna aktivitet också starta inspelning genom AXON Signal-funktionen.

Se mer info på AXONs webbplats.